Temaet for årets Rosenfestival er ”danske film”, og Danmarks hyggeligste købstad Bogense udsmykkes med mere end 100.000 roser.

Ghita Nørby besøger Bogense og åbner Rosenfestivalen lørdag den 5. august kl. 10.00

En af Danmarks mest kendte og elskede skuespillere, Kgl. Skuespiller Ghita Nørby, besøger igen Rosenfestivalen i Bogense. Ghita Nørby har medvirket i et utal af film og TV-serier og har haft mange store roller på teatret gennem årtier. I flæng tænker man på Baronessen på Benzintanken, Dansen med Regitze, Babettes gæstebud, Matador, Bryggeren, Riget m.fl. En imponerende karriere.

Ghita Nørby har modtaget flotte ærespriser, bl.a. en Æres-Bodil som en hyldest for hendes livslange og flotte skuespillerkarriere og en Æres-Robert som endnu en hyldest for hendes imponerende karriere.

Ghita Nørby er kendt som passioneret havemenneske og en stor rosenentusiast, der bl.a. sammen med Torben Thim er forfatter til bøgerne ”Det er aldrig for sent” og ”Ghitas roser”.

Ghita Nørby er en stor rosenkender – hun har navngivet flere roser, bl.a. duftroserne ”Fru Nørby” og den populære klatrerose ”Our last summer”, begge forædlet af Rosa Eskelund. Disse roser produceres på Nordfyn hos Grønløkke Planteskole til salg i danske havecentre.

Ghita Nørby og Jim Lyngvild åbner Rosenfestivalen sammen lørdag d. 5. august kl. 10 ved Bogense Rådhus. De to gode venner ankommer i en veteranbil og modtages på trappen af Borgmester Mette Landtved-Holm og repræsentanter fra Rosenfestivalen. Her synges Rosenvalsen, der er komponeret af Bent Fabricis-Bjerre og tekst stevet af Kjeld Heick, og dette års tre Rosenprinsesser kåres.

Herefter går Ghita Nørby og Jim Lyngvild gennem byen til Manneken Pis.

 

Ghita Nørby og Jim Lyngvild navngiver en rose i Bogense – lørdag kl. 10.35 ved Manneken Pis

Venneparret har sammen skabt en rose ud fra Rosa Eskelund’s to allerede velkendte roser ‘Fru Nørby‘ også kendt som ‘Royal Diva’, der er romantisk, velduftende og feminin samt ‘Jim The Viking’ som har lidt flere torne og er mere vild og meget busket.

På TV-turen rundt i landet besøgte Ghita og Jim Rosa Eskelunds rosenforædling. Her forestod Ghita & Jim sammen en bestøvning af ‘Fru Nørby’ med pollen fra ‘Jim The Viking’. Som det dengang lød fra Rosa Eskelund: ”Med hver deres kendetegn kan vi forventet en rose, som er våde vild, smuk og duftende.

Ved rosendåben på dette års Rosenfestival kan du opdage, om Rosa har fået ret.

Det er en stor ære for Rosenfestivalen, at Ghita Nørby og Jim Lyngvild besøger festivalen og navngiver deres rose her”, udtaler Rosenfestivalleder Jette Kærgaard.

Jim Lyngvild – designer, kunstner, fotograf, forfatter og fynbo – udsmykker Bogense Rådhus

”Eventyrlige Roser” kan opleves i salene på Bogense Rådhus, hvor Jim Lyngvild designer en skøn udstilling. Byrådsbordet bliver omdannet til et rosenunivers, der sprudler af glæde og farver. En roseninspireret borddækning, designkjoler, smukke fotos og skønne roser er elementerne i udstillingen. Jim Lyngvild har de senere år stået bag den ene udstillingssucces efter den anden, bl.a. på Nationalmuseet, Kronborg, Holmegård og Koldinghus.

Rosenfestivalen er stolte af, at Jim Lyngvild står bag endnu en udstilling på Bogense Rådhus. Vi ved hvor dygtig Jim Lyngvild er, og der venter helt sikkert publikum en oplevelse i absolut topklasse”, udtaler Rosenfestivalleder Jette Kærgaard.