Only Teardrops

Nordfyns Messingtrio spillede på smukkeste vis ”Only Teardrops”, da dagens æresgæst Emmelie de Forest ankom til åbningsceremonien foran Bogense Rådhus i en smuk Rolls Royce. Vejrguderne kvitterede straks med et par enkelte dråber. Med de 3 smukke rosenprinsesser i front gik følge med blandt andet borgmester Morten Andersen og Emmelie de Forest dog tørskoet gennem byen til Manneken Pis, hvor Emmelie de Forest-rosen blev præsenteret foran et stort publikum.

Publikummet ventede givet på minikoncerten med Emmelie de Forest og ikke mindst vindersagen fra Eurovision Song Contest i 2013 ”Only Teardrops”. Med et glimt i øjet må vi dog erkende, at Emmelie de Forest foretog et fejlvalg i repertoiret. Den dygtige sanger valgte at synge det danske bidrag til Eurovision Song Contest i 2014 ”Rainmaker”. Her må vi nemlig bemærke, at den 29-årige sanger åbenbart har direkte kontakt til vejrguderne. For lidt senere på dagen kom der en lidt større byge hen over Bogense.

Heldigvis benyttede de mange gæster de indendørs muligheder, herunder særligt Jan Munchs fantastiske udstilling på Bogense Rådhus, Orkidéklubbens udstilling i Bogense Kirke samt kunstmaler Kjeld Ulrichs udstilling ”Composed” i Multisalen på Bogense Skole. Men vejret blev heldigvis igen skønt, og byens mange boder og skønne rosenudsmykninger blev studeret, beundret og diskuteret frem til Rosenfestivalens lukning kl. 17:00.

Rosenfestivalens næsten 200 frivillige kunne se tilbage på en Rosenfestival, der atter var tilbage i fuldt flor og det skønnes at mellem 30.000 og 35.000 gæster har besøgt Rosenfestivalen i 2022.

Vi glæder os allerede til 2023.