Rosen var ikke langstilket

Den folkekære og muntre Ulf Pilgaard havde en forventning om, at rosen der blev døbt til dette års Rosenfestival efter den 196 cm høje skuespiller, ville være langstilket. Det var den ikke, men til gengæld var det en meget smuk rose som Ulf Pilgaard sammen med verdens eneste kvindelige rosenforædler Rosa Eskelund, døbte foran et rekordstort publikum.

Generelt var gaderne i Danmarks hyggeligste købstad fyldt med gæster der nød de mange boder og ikke mindst de mange udsmykninger lavet under årets tema ”til lands, til vands og i luften”. Temaet er også brugt i den smukke byrådssal på Bogense Rådhus, hvor blomsterdesigner Jan Munch har skabt et blomsterunivers, som hen over dagen var endda særdeles godt besøgt.

Et af de nyere tiltag for Rosenfestivalens gæster er muligheden for at besøge 4 smukke byhaver, hvor privatpersoner åbner deres skønne haver for offentligheden. Det er igen i år en stor succes og masser af gæster har kigget forbi. Da ikke mindst i haven bag Ehlerts Boghandel, hvor Rosa Eskelund lørdag eftermiddag holdt et fortryllende rosenforedrag. Foredraget gentages søndag.

I morgen søndag byder vi også velkommen til dagens æresgæst, der er Emmelie de Forest. Udover at Emmelie åbner 2. dagen foran Bogense Rådhus kl. 10:00, så vil hun også holde en lille minikoncert foran Manneken Pis, kl. 10:45. Mon ikke Eurovision Song Contest-vindersangen fra 2013 ”Only Teardrops” bliver spillet?