Skidegodt, Egon

Med næsten 40.000 gæster og danske film som årets tema, er det oplagt at stjæle det berømte citat fra Olsen-Banden-filmene, når vi skal sætte ord på dette års Rosenfestival. Men inden vi tager helikopterblikket på weekenden, vil vi tillade os at dykke ned i endnu en fantastisk dag i Danmarks hyggeligste købstad.

Søndag blev indledt med en spændende åbningstale af instruktør, skuespiller og teaterchef Kasper Wilton. Tydeligt at Kasper Wilton er vant til at arbejde med tekster og åbningstalen fik nærvær qua teaterchefens kendskab til Bogense, blandt andet via sit venskab med den nu afdøde kunstmaler og bogenser Frank Hammershøj.

Så var dagen ligesom skudt i gang og også søndag var der et stort flow af mennesker der ville besøge Bogense Rådhus og se udstillingen ”Eventyrlige Roser” af Jim Lyngvild og havde man ikke fået ”blomster nok”, så udstillede kunstmaler Gerda Nietzer de skønneste blomsterværker i Multisalen på Bogense Skole. En populær udstilling.

Der var havetalks med rosenforædler Rosa Eskelund og forhenværende slotsgartner på Gråsten Slot Elin Johansen og også søndag åbnedes havelågerne til 4 skønne private haver i Bogense – alle med flotte besøgstal.

Hen over hele weekenden blev de mange rosendekorationer beundret og såvel udsmykningen som filmene bag blev diskuteret og drøftet.

Kasper Wilton og de 3 rosenprinsesser byder velkommen til Rosenfestivalen 2023 på trappen foran Bogense Rådhus

Og rigtig mange har stemt om festivalens flotteste dekoration. Vinderen blev ”Baronessen fra Benzintanken” – udover at dekorationen var flot, så kan en vis form for Ghita Nørby-effekt nok ikke udelukkes.

Rundt om Manneken Pis var der 10 roser som kandidater til festivalens smukkeste rose, som køberne af programmet kunne stemme på. Og hvilken vandt? ”Ghita Renaissance” selvfølgelig.

Efter en så fantastisk weekend lyder det fra festivalleder Jette Kærgaard: ”Jeg har en plan!”.
Vi kan her afsløre planen: Der afholdes Rosenfestival igen om kun et år – første weekend i august 2024.

SKIDEGODT Egon!