Komtessen af Rosenborg med til at døbe en rose

"Vi døber dig Komtessen af Rosenborg"

Sådan lød det trestemmigt fra Josephine, Camilla og Feodora, komtesserne af Rosenborg, da en smuk hvid rose, forædlet af Rosa Eskelund, blev døbt lørdag formiddag. Og så var Rosenfestivalen ligesom skudt i gang.

Masser af glade gæster var klar fra start og bortset fra en enkelt byge lørdag formiddag, så var vejrguderne med Rosenfestivalen hele lørdagen. Årets tema ”Danmark Rundt” blev præsenteret via mange nye flotte dekorationer, herunder Aros, Christiansø, Rubjergknude Fyr og mange andre smukke rosendekorerede dekorationer.

Rosenfestivalen 2021 havde også en spændende nyhed, nemlig 4 privatpersoner, der åbnede op for deres skønne byhaver. Initiativet, hvor man ligesom kommer ”behind the scenes”, blev modtaget meget positivt blandt gæsterne og de 4 byhaver var endda særdeles velbesøgt.

Roser og sport er måske ikke den mest naturlige kombination, men en OL-finale…… I den anledning var der sat storskærm op på Torvet og rundt 500 gæster benyttede lejligheden til at se kampen. Resultatet af kampen fortjener måske ikke mange roser, men det gør stemningen og opbakningen på Torvet under de i øvrigt 150-årige skønne lindetræer.

Familien Heick har for længst sat sit præg på Rosenfestivalen. I 2018 komponerede Bent Fabricius Bjerre Rosenvalsen, hvor det er Keld Heick der har skrevet teksten og indspilningen af sangen var med Annette Heick som solist. Hildas interesser for haven og for roser er kendt, så det var helt naturligt at Keld og Hilda Heick var æresgæster søndag. Med masser af godt humør fortalte Keld Heick om hvordan han havde arbejdet med teksten til Rosenvalsen og Hilda fortalte om sit arbejde i de 6 haver, som parret har haft gennem livet.

Når roser skal have det godt, så er den rette pleje beskæring og gødning – og vand. Det er de føromtalte vejrguder også bevidste om. Så søndag eftermiddag var præget af masser af regnbyger og nogle af dem endda meget massive. Det gav endnu en anledning til at besøge de mange interessante butikker i Bogense eller til at besøge Bogenses skønne rådhus, hvor Estilo Blomsterdesign blandt andet havde fyldt byrådssalen med et smukt og blomstrende blomsterbord eller at besøge Bogense Skoles multisal, hvor akvarellens mester Nina Ferlov havde en yderst interessant kunstudstilling.

15.000-20.000 gæster besøgte i weekenden Bogense, og de er helt sikkert gået hjem med ”roser på hjernen” – ikke så skidt endda.