Jim Lyngvild. Ghita Nørby og Rosa Eskelund døber rosen Royal Viking

Tilbageblik på 2023

Jeg bliver sgu’ aldrig nogen fin dame” er et berømt citat fra filmen Baronessen fra benzintanken. Citatet stammer rent faktisk fra en fin dame. Nemlig Ghita Nørby, der sammen med Jim Lyngvild åbnede Rosenfestivalen lørdag og samtidig døbte en ny rose med navnet ”Royal Viking”. Det blev også en rigtig fin weekend for Rosenfestivalen med næsten 40.000 gæster og godt vejr.

 Lørdag var Bogense stopfyldt med glade gæster. Både Ghita og Jim var i særdeles strålende humør og vurderet på interessen for selfies og autografer, var gæsterne mere end almindeligt populære.

I gæsternes smag var også de fire private haver, der i Rosenfestivalens anledning havde åbnet havelågerne, særdeles velbesøgt, og det samme kan siges om de 5 havetalks, der blev gennemført i den hyggelige have bag Ehlerts Boghandel.

Søndag holdt instruktør, skuespiller og teaterchef Kasper Wilton åbningstale. Tydeligt at Kasper Wilton er vant til at arbejde med tekster og åbningstalen fik nærvær qua teaterchefens kendskab til Bogense, blandt andet via sit venskab med den nu afdøde kunstmaler og bogenser Frank Hammershøj.

Både lørdag og søndag var der et stort flow af mennesker der ville se dekorationerne med temaet “Danske Film” og besøge Bogense Rådhus og se udstillingen ”Eventyrlige Roser” af Jim Lyngvild. Havde man ikke fået ”blomster nok”, så kunne man nyde den populære udstilling med kunstmaler Gerda Nietzers skønne blomsterværker i Multisalen på Bogense Skole.

ÅRETS TEMA

Danske Film

OFFICIELLE GÆSTER

Ghita Nørby Jim Lyngvild Kasper Wilton

ROSENDÅB

Royal Viking Plant’n’Relax ®

UDSTILLING BOGENSE RÅDHUS

Jim Lyngvilds Eventyrlige Roser

KUNSTUDSTILLING MULTISALEN

Gerda Nietzer