Åbne byhaver og en skovhave

Igen i år er der mulighed for at besøge nogle spændende private haver i Bogense. I år er det 3 byhaver og en skovhave.

”Det er flot at fire haveejere fra Bogense vil åbne deres haver og lukke folk ind i deres private oaser. Det er vi meget taknemmelige og glade for i Rosenfestivalen, at kunne tilbyde denne autentiske og unikke mulighed. Der venter vores gæster en helt fantastisk oplevelse.” fortæller Rosenfestivalleder Jette Kærgaard.

De tre åbne byhaver - Åben både lørdag og søndag fra kl. 10-17

Butik Hanne, Adelgade 52, Bogense

Bag butikken i det store byhus, ligger den fineste byhave. Gå gennem Rosenstien fra Adelgade og ind i haven. I den smalle charmerende have er der tid til ro og fordybelse. Man falder til ro og føler sig godt tilpas når man træder ind i haven. Haven går helt ned til bybækken og rummer både frugttræer og orangeri selv om der ikke er mange m2 at gøre med.

Hos Foldenhus Bed and Breakfast var der også åben have under Rosenfestival i Bogense år 2022

Foldenhus, Østergade 16, Bogense

Bag den smukke facade på det fine byhus ligger en skøn  gårdhave.

Her er terrasse, en dejlig altan og en lille græsplæne. Pladsen er udnyttet godt og der er et utal af forskellige planter i oasen bag gademiljøet.

Ehlerts Boghandel i Bogense holdt åben have under Rosenfestivalen år 2022

Ehlerts Boghandel, Østergade 10, 5400 Bogense

Gå gennem butikken Ehlerts Boghandel og ud i boghandlerens dejlige gårdhave. Her er der træer og buske i fine rum, så man helt glemmer at man er inde i en by. Masser af pladser til en lille pause om man er til sol eller skygge.

Rosenforælder Rosa Eskelund holder foredrag om rosenforædling i haven både lørdag og søndag kl. 15.

Ta’ på skovtur i haven - Åbent: lørdag kl. 13-16 | søndag kl. 12-15

Åben have i skovhaven under Rosenfestival i Bogense år 2022

Helles Skovhave ligger lige uden for Bogense, og der kan parkeres ved på p-pladsen ved golfklubben.

Helles have er med hyggelige kroge, og anlagt med et smukt kig – dels til frodige bede, småtræer, blomstrende buske, opstammede træer, der gir’ lys og plads til frodighed, og med kig til Fredskoven, som også er en del af Helles have. Trampestien fortsætter ud i eventyret. En primitiv bænk af grene og småstammer gør det muligt med et hvil, og plads til fantasi i det skønne, grønne.