Kongelig Livgardes Musikkorps

Dans på roser med Den Kongelige Livgardes Musikkorps

Der venter gæsterne til Rosenfestivalen 2024 en helt særlig oplevelse. Ja, rent faktisk to. I anledning af, at Nordfyns Garderforening har 100-års jubilæum har du mulighed for at opleve Den Kongelige Livgardes Musikkorps, sammen med solist Michael Carøe, levere en fantastisk jubilæumskoncert lørdag, den 3. august 2024 i Støberiet i Bogense. Eller også kan du sammen med borgmester Mette Landtved-Holm modtage Musikkorpset, ved Bogense Rådhus søndag, den 4. august.

På Landmandshotellet i Bogense blev Nordfyns Garderforening dannet den 5. august i 1924 med 40 medlemmer. Foreningen er blevet ældre og større. Således er det nu næsten 100 medlemmer der kan fejre foreningens 100-års fødselsdag, og det sker i et tæt samarbejde med Rosenfestivalen, der som bekendt afvikles første weekend i august. En af de nuværende medlemmer er Rene Rasmussen, der er formand for Nordfyns Garderforening:

”Vi er megastolte over, at Den Kongelige Livgardes Musikkorps kommer på besøg i forbindelse med vores 100-års jubilæum. Alle os gardere har et særligt forhold til Musikkorpset og det er en kæmpe ære, at de vil glæde os og de mange gæster til Rosenfestivalen.”

Jubilæumskoncerten, som du kan opleve lørdag, den 3. august, er et oplagt eksempel på, hvad et godt samarbejde kan medføre. Nordfyns Garderforenings 100-års jubilæum er baggrunden for at Den Kongelige Livgardes Musikkorps kommer på besøg. Finn Gramvad, der ejer Støberiet, stiller sine skønne faciliteter på havnen i Bogense til rådighed for koncerten, og Rosenfestivalens æresgæst Anne Laxholm deltager i planlægningen af koncertprogrammet, der har fået navnet ”Dans på roser”. Anne Laxholm vil være konferencier, og du vil kunne høre nogle af hendes yndlingsmelodier, der har haft stor betydning i hendes meget imponerede dansekarriere.

Finn Gramvad er begejstret: ”Det er 3. gang at vi har æren at stille lokaliteter til rådighed for Musikkorpset og det har hver eneste gang været en utrolig livsbekræftende oplevelse. Jeg glæder mig og er sikker på, at Støberiet bliver fyldt af glade mennesker.”

Jubilæumskoncerten er ikke eneste mulighed for at høre det populære musikkorps. Søndag, den 4. august modtages musikkorpset af borgmester Mette Landtved-Holm foran Bogenses smukke rådhus. Efter modtagelsen marcherer Musikkorpset, efterfuldt af en jubilæumsfanemarch arrangeret af Nordfyns Garderforening med repræsentanter fra garderforeninger på Fyn og i Trekantområdet, gennem byen og hen til Manneken Pis. Her vil Musikkorpset glæde Rosenfestivalens gæster med nogle skønne musikstykker og mon ikke der også bliver plads til en fødselsdagssang for Manneken Pis, der netop i år fylder 90 år

Rosenfestivalens daglige leder Jette Kærgaard har et stort smil på:

”Den Kongelige Livgardes Musikkorps har af naturlige grunde haft et travlt forår. Derfor er jeg stolt over, at vi sammen med Nordfyns Garderforening er lykkedes med at tiltrække dem til Rosenfestivalen og skønne Bogense. Både med en jubilæumskoncert lørdag og søndag via deres tur gennem Bogense. Det kan godt være det har regnet meget på det seneste, men lige nu synes jeg, at solen, i overført betydning, skinner over Bogense.”

Billetter til jubilæumskoncerten kan købes hos VisitNordfyn og på bookingnordfyn.dk