Royal Viking skaber rekordlørdag på Rosenfestivalen

Vejret var fantastisk, det samme var stemningen og der er ingen tvivl om, at lørdagen bød på besøgsrekord.

Der var (desværre) lang bilkø ind mod Bogense, men heldigvis ventede der de mange gæster en eksplosion af sanseindtryk.  Mange skønne dekorationer under årets tema ”Danske Film”, skønne blomstermalerier af den internationalt anerkendte kunstmaler Gerda Nietzer i Multisalen på Bogense Skole, 3 yderst velbesøgte havetalks med havearkitekt Janne Fuglsang, slotsgartner Peter Bonde fra Egeskov Slot og Rosenforædler Rosa Eskelund.

Dem der havde valgt at være klar til åbningen og rosendåben, og det var mange, oplevede to veloplagte æresgæster, både Ghita Nørby og Jim Lyngvild. Parret blev forældre til en ny rose – en krydsning af Ghita Nørby’s ”Royal diva” og Jim Lyngvilds ”Jim the Viking” der næsten ikke kunne andet navn end ”Royal Viking”.

På Bogense Rådhus havde Jim Lyngvilds udstilling, hvor han sammen med blomsterdekoratør Jannie Rasmussen fra Hindsgavl Slot har skabt et rosenunivers, der på alle måder er et besøg værd. Flot borddækning og ikke mindst 10 vanvittigt flotte rosenfotos fra Lyngvilds nye bog ”Jims eventyrlige roser”.

Udstillingen genåbner sammen med Rosenfestivalen søndag, hvor det er skuespiller, instruktør og teaterchef Kasper Wilton der åbner Rosenfestivalen kl. 10:00. Vi tør godt love, at der venter endnu en dejlig dag, også vejrmæssigt.