Skuespiller, instruktør og teaterchef Kasper Wilton åbner søndag

Temaet for Rosenfestivalen i år er ”Danske film” derfor er det fantastisk at det er en så stor personlighed som Kasper Wilton, med et meget alsidigt CV indenfor skuespillerverdenen, der har takket ja til vores invitation.

Kasper Wilton udtaler: ”Jeg syntes, det er en ære at blive inviteret”

Kasper Wilton har arbejdet med lidt af hvert fra folkelige komedier, over operaer og musicals og moderne teater.

Kasper Wilton har et langt og imponerende CV, der omfatter bl.a. Den Jyske Opera, Rialto Teatret og Ålborg Teater samt 10 år som direktør på Odense Teater. Han har medvirket i 14 afsnit af “Rejseholdet” og spillet med i “Den serbiske dansker”.

Han har instrueret alt fra Tjekhov og Oehlenschläger over ny dansk dramatik til Reumert-vinderen ”Breaking The Waves” samt operaer som ”Jægerbruden”, ”Tryllefløjten” og ”Siegfried”.

Kasper Wilton har bl.a. modtaget C.V. Obels Fonds store legat, Teaterdirektør Foreningens Hæderspris og Fyns Amts Kulturpris.

Hans indsats på Odense Teater har indbragt ham store succeser og mange roser samt i 2007 en udnævnelse som Årets Fynbo.

Siden 2010 har Kasper Wilton været teaterchef på Folketeateret i København. Der råder over fire scener og gæster teatre og spillesteder over hele landet hver sæson. Folketeatret spiller hver sæson for mellem 150.000 – 180.000 tilskuere.

”Det er med stolthed, at vi nu offentliggør at det er lykkes at tiltrække en så kendt og anerkendt skuespiller, instruktør og teaterchef som Kasper Wilton til at åbne Rosenfestivalen om søndagen kl. 10″, udtaler Rosenfestivalleder Jette Kærgaard.